Van Herk Groep

Erasmus MC Thorax Foundation lustrum diner opbrengst maar liefst € 209.950,-

naar alle nieuws

Maandag 11 april jl. organiseerde de Erasmus MC Thorax Foundation voor de 5e keer haar jaarlijkse diner. Het lustrumdiner vond plaats in het Wereldmuseum en werd mogelijk gemaakt door First Dutch. Burgemeester Aboutaleb, ambassadeur van het eerste uur van de foundation, opende het diner en benadrukte hoe belangrijk het is dat wij als samenleving delen.

Het diner stond in het teken van het onderzoek van Dr. Sing-Chien Yap: Voorkomen van Plotse Dood - vroege detectie van ernstige hartritmestoornissen. Vrijwel iedereen kent in zijn omgeving wel iemand die ooit gereanimeerd moest worden door een plotselinge hartstilstand, of nog erger; dat iemand de hartstilstand niet overleefde. Het onderzoek van Dr. Yap spitst zich toe op het monitoren van ernstige ritmestoornissen bij patiënten die reeds met klachten bekend zijn.

Onder de bevlogen leiding van veilingmeester Alexander Pechtold werden diverse stukken geveild, waaronder foto-kunstwerken van The Rolling Stones en The Beatles, een lunch met burgemeester Aboutaleb, een droomweekend op een jacht in Cannes, een lunch en rondleiding door de Tweede Kamer met Alexander Pechtold, een dag jungle rijden met Land Rover in Birmingham, een masterclass horlogemaker en nog veel meer.

De opbrengst van de avond bedroeg maar liefst € 209.950,- !

Dit bedrag komt volledig ten goede aan het onderzoek van Dr. Yap.


Vorig nieuwsbericht Volgend nieuwsbericht